Salgsvilkår og betingelser

Salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer i nettbutikk.

Ved bestilling av varer

For å være sikker på at varene kommer riktig frem til deg, er du som kunde selv ansvarlig for at riktig leveringsadresse, epostadresse og telefonnummer er oppgitt.

Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil og trykkfeil når det gjelder pris og informasjon om varene på siden. Farger på varer kan avvike fra foto.
Avvik kan forekomme, da lageret vårt reguleres elektronisk.

Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål. Vi ønsker å gi deg god hjelp og en vellykket handel. Vår epost adresse er: handlag@unikum.no

Betaling

Du kan velge mellom to trygge og sikre betalingsmetoder hos oss:

  • Kortbetaling: Dersom kjøperen bruker kredittkort eller debetkort ved betaling, kan selgeren reservere kjøpesummen på kortet ved bestilling. Kortet blir belastet samme dag som varen sendes.
  • Vipps:

Om du avbestiller din ordre, vil du blir belastet et avbestillingsgebyr på kr 150,-.

Mottatt ordre er binende. Falske ordrer vil bli politianmeldt. Svindel og annen kriminell virksomhet vil bli strafferettslig forfulgt.

Ved kort- og kredittkjøp må vedkommende ifølge loven være over 18 år.

Priser

Alle priser er inkludert merverdiavgift. Totalkostnaden for kjøpet vil fremkomme før bestilling og inkludere alle utgifter forbundet med kjøpet som utgifter til porto, frakt, emballasje, miljøavgift m.m.

Frakt

Servicepakke – Posten / Bring 

Vi har valgt å ha fast pris på porto, uavhengig av mengde og tyngde. Denne er kr 69,- Dette av praktiske årsaker.

Vi sender pakkene med Posten/Bring:
Klimanøytral servicepakke sendes med sporing til din nærmeste postutlevering. Du mottar SMS og / eller epost fra Posten når sendingen er ankommet hentestedet.
Alternativt sender vi pakke i postkassen. Pakken sendes med sporing for levering i postkassen (dersom størrelse og vekt på produktet tillater det).

 

Vi kan dessverre ikke tilby levering til adresser utenfor Norges fastland.

Leveringstid

Leveringen tar normalt mellom 1-4 arbeidsdager fra vi mottar bestillingen. Dersom vi mottar bestillingen før kl 10.00 på virkedager sendes pakken samme dag. I perioder med stor pågang kan leveringstiden være noe lengre. Om du ikke har mottatt pakken din i løpet av 12 dager er du som kunde selv ansvarlig for å kontakte oss.
Du er selv ansvarlig for å oppgi riktig leveringsadresse og postnummer, e-post og telefonnummer ved bestilling.

Pakker som ikke hentes

Dersom kjøper ikke henter ut en pakke, må kjøper dekke tur/retur omkostninger. Produktene vil bli kreditert.
Bring/Posten sender ut melding om ankommet gods så snart den er ankommet utleveringsstedet. Denne meldingen blir sendt på nytt etter ca 1 uke. Dersom pakken ikke blir hentet ut innen 14 dager, vil den bli sendt i retur til oss, med melding om uavhentet gods. Vi forbeholder seg retten til å avkreve et gebyr på kr 150,- for sendinger som ikke blir hentet ut. Dette gebyret dekker våre administrative kostnader i forbindelse med behandling av returen. Gebyret trekkes fra det innbetalte totalbeløpet, hvorpå resten blir refundert til ditt registrerte kredittkort. Du vil få melding på e-post om dette.

Å benytte seg av angreretten er ikke det samme som å ikke hente ut en ordre. Ønsker du å benytte deg av 14 dagers angrerett, ber vi deg hente ut pakken, og følge instruksjonen som skal være vedlagt sammen med din ordre.

Reklamasjon

Dersom det foreligger en feil eller mangel ved mottatte varer, må du innen 14 dager etter at du oppdaget den, gi oss skriftlig melding (e-post eller brev) om at du vil påberope deg feilen.
Vi vil da gi deg informasjon om hva du skal gjøre videre. Reglene om reklamasjon finnes i Lov om forbrukerkjøp (forbrukerkjøpsloven).

Vurderer vi at reklamasjonsretten er berettiget, vil vi erstatte varen. Vi vil skriftlig bekrefte mottak av alle reklamasjoner.
Retten til å reklamere gjelder i to år fra du mottok produktet. Dette forutsetter at du gir oss beskjed innen rimelig tid og at du fremlegger kvittering og/ eller ordrenummer på varen. Reklamasjonsretten bortfaller dersom produktet er unormalt mye brukt eller vasket feil.

Ved reklamasjon sender du e-post til oss på handlag@unikum.no slik at vi kan sende deg reklamasjonsskjema. Vi dekker returkostnadene ved reklamasjoner.

Feil/skade ved levering

Om produktet er skadet ved levering må dette meldes omgående til oss på handlag@unikum.no . Vi ønsker bilder samt en beskrivelse av hva som har skjedd.

For at vi skal kunne reklamere skaden overfor vår transportør må vi melde fra om skaden innen 1-3 dager. Vi ber deg derfor gi oss beskjed om skaden innenfor dette tidsrommet.

Dette gjelder både synlige og skjulte transportskader, og det er derfor viktig at du pakker opp og kontrollerer at produktet er feilfritt så snart som mulig etter mottagelse.

Om skaden er synlig er det enklest om du melder fra om dette direkte til sjåføren ved mottagelse av forsendelsen. Be om at transportøren gjør en notering av skaden på din kopi av fraktseddelen. Husk å alltid ta vare på emballasjen for at reklamasjonen skal kunne håndteres korrekt.

Angrerett, bytte og retur

Du har etter forbrukerkjøpsloven full angrerett i 14 dager etter at du har mottatt bestillingen din. Angreretten gjelder selv om varene er på salg. Ved retur må varen være ubrukt, merkelappene må være på og varen sendes i retur i sin originale emballasje.

Kunden dekker selv porto hvis varen skal returneres.

Angreretten gjelder ikke varer som av hygieniske årsaker ikke kan selges på nytt.

Dersom du ønsker å bytte en vare kjøpt hos oss fyller du ut vedlagt angrerettskjema og returnerer varen til oss. Ved bytte til varer med ulik pris ber vi deg legge inn ny bestilling på nettbutikken og vi vil refundere pengene for produktet du returnerer til oss.

Du er ansvarlig for at pakken kommer tilbake til oss når du returnerer varer. Med dette betyr det at du er ansvarlig for pakkens innhold frem til vi mottar returen din. Dermed anbefaler vi å sende med sporing slik at du er forsikret.

Nærmere opplysninger om hvordan du benytter deg av angreretten, fremgår av angrerettskjemaet.

Angrerettskjema ligger som vedlegg i ordrebekreftelse med e-post, men kan også lastes ned her.

RETURADRESSE:
Unikum, avd Nettbutikken,